Помфрит од моркови

  • 30 мин.
    Време на подготовка
Содржина

Состојки

  • Сос:

  • 200g Битолска павлака

  • 1 лажица мајонез

  • копар

  • сол

  • Печени моркови:

  • моркови

  • маслиново масло

  • лук во прав

  • рузмарин

  • сол


Подготовка

  1. Излупете и исецкајте ги морковите на тенки ленти.

  2. Ставете ги во тава за печење, попрскајте ги со маслиново масло, ставете им лук во прав и свеж рузмарин (доколку немате може и сушен).

  3. Печете ги на температура од 200 степени околу половина час.

  4. Во сад ставете ги состојките за сосот. Павлаката и мајонезот измешајте ги заедно со копар и малку сол.
    На здравје!

Споделете го овој текст:

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Scroll to Top

Веб страната користи колачиња за да овозможи најдобро искуство. Со користење на bimilk.mk се согласувате со нашата политика за приватност и користењето на колачиња во согласност со нашата политика за колачиња.